IKLAN

Cara Nak Buat Jeruk Cili Padi

Satu lagi rahsia resepi cili jeruk rangup adalah dengan merendamkan potongan cili jeruk dengan air kapur selama 1-2 jamSelepas itu basuh hingga bersih 2-3 kali untuk. CILI PADI JERUK merupakan satu produk cili api atau Cili padi yang dijerukkan untuk penyedap makanan.


Pin On Jeruk Mangga Asam Boi Pedas

1 sudu makan cuka.

. Petai Jeruk Buat Sendiri Sudah hampir 12 tahun kahwin biasa. Buat stok cili padi jeruk yang sudah kehabisan di rumah. Biasanya kalau nak makan cili jeruk nie hanya ada kat kedai-kedai makan sahaja.

Hidangan sampingan ni yang boleh menaikkan selera makan. Kalau makan mi nasi atau kuetiau goreng memang sedap kalau dinikmati bersama cili jeruk. Kena didihkan atau masak dulu cuka dan air ni ya untuk tujuan supaya cili jeruk kita tahan lama dan tidak berkulat.

Kejadian petang ini. 2Bila dah keringpotong dengan pisau yg betul-betul tajam. Kalau letak cili segar rasa dia tak sama sebab akan jadi terlampau pedas berbeza dengan cili jeruk yang kepedasan dia sudah berkurang kerana sudah dicampur cuka disamping.

Kalau lepas basuh dan tak larat nak tunggu lama boleh lap dengan tisu yang penting kering. Pastikan cili hijau kering ye. 1Pastikan cili hijau kering.

Selain jeruk cili padi ada juga antara kita gemarkan rasa jeruk cili hijau untuk dimakan bersama bihun goreng mahu pun cukup popular untuk melengkapkan lagi. Cara untuk membuat cili jeruk kicap. Namun untuk buat jeruk kita kena.

Wahkebetulan pula saya baru je buat cili jeruk malas nk cari kt tenet sy buat mcm nk buat jeruk pelam huumula2 rendam semalam dua dlm air garam pastu saya basuh. Buat Sendiri Cili Padi Jeruk. Tq yang empunya resepi.

Untuk resipi ini mat guna bahan2 yang ada cili dia pun guna cili kisar biasa selalukan mat guna sambal yang mat buat awal dan. Jom cuba buat cili jeruk homemade. Nak buat sendiri bimbang tak kena cara atau tak jadi.

Cili jeruk adalah antara hidangan sampingan yang boleh menaikkan selera makan. Kalau nak letak petai kikis dulu kulitnya rebus seketika. Sebenarnya boleh saja kalau nak buat.

Kalau lepas basuh dan tak larat nak tunggu lama lap pakai tisu. Cara membuatnya pun senang sangat. Rendam Air Kapur Baru Tahan Lama Dan Ranggup.

Saya pakai agak-agak je sukatan. Masak guna api sederhana dan sentiasa kacau supaya. Segenggam Cili padi.

Sebotol besar Air mineral setiap kali menjeruk waima buat kimchi memang saya akan gunakan air mineral. Tapi kalau sukatan lebih. Pagi ini cheyah kongsikan cara buat cili jeruk menggunakan empat bahan sahaja iaitu cili hijau gula cuka dan garam.

Apa yang penting kering. Bila dah kering potong ikut suke ya. Sediakan kuali masukkan santan dan bahan ditumbuk.

Info Lebih Menarik Lagi DI SINI. Alang2 dah merimbun dan banyak yang dah masak merah tu saya pun bercadang nak buat jeruk cili padi. Hiris cili nipis-nipis dan jika cili itu sudah kecut guntingkan saja tanpa perlu dibuang bijinya.

Namun untuk buat jeruk kita. Sebaiknya bekas nak isi daun maman tu biarlah sesuai. Cili Padi Capsicum frustecens merupakan sejenis cili bersaiz kecil.

Cara Membuat Cili Jeruk. Kalau makan nasi air mi goreng nasi goreng atau kuetiau goreng. Mi kuning juga boleh kita buat macam tu.

Cara Membuat Jeruk Maman Sedap. Cili padi jeruk ini memang wajib kena ada dekat rumah inilah pelengkap rasa setiap kali waktu makan lebih-lebih lagi bila ada mee goreng. Memang tahan lama dan rangup krup krap krup krap kejadiannya.

Selepas seminggu petai jeruk sedia untuk dinikmati. Bila ditanam betul2 tak nak pula tumbuh.


Kuah Rojak Food Recipes Tasty Dishes


Resepi Cili Jeruk Rangup Tahan Lama Best Letak Dalam Mee Goreng Resep Masakan Memasak Resep


Pin On Recipes


Resepi Mudah Buat Jeruk Cili Padi Acar Makanan Jeruk

0 Response to "Cara Nak Buat Jeruk Cili Padi"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel